Fejlesztés

2023.09.14. 10:43

Kistermelői piac épült Dombiratoson is

Birtokukba vették a dombiratosiak a fedett termelői piacukat. A község központjában Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője Fehérné Andorka Ildikó polgármesterrel megnézte a létesítményt, ahol éppen egy jótékonysági akció keretében leadott ruhákat gyűjtöttek.

Csete Ilona

A piac, a csarnok modern körülményeket teremt kistermelőknek, vásárlóknák egyaránt. Fotó: BMH

A falubeliek szerették volna, hogy legyen a község szívében egy olyan vásárcsarnok típusú termelői piac, ahol modern, a 21. század elvárásainak megfelelő körülmények között találkozhatnak a kistermelők a vevőikkel. Még 2017-ben megszületett a döntés széles körű igényfelmérést követően, hogy új piac épüljön a településen.

– Eredetileg 44 millió forint támogatással indult a projekt, amihez még államtitkári működésem alatt sikerült további közel 21 millió forint többletforrást szerezni. A beruházás összköltsége így 65 millió 141 ezer 802 forint volt, amelynek keretében két sorban árusítóhelyek kaptak helyet padokkal. Készült egy vizesblokk férfi- és női mosdóval, illetve egy akadálymentesített mellékhelyiség. Kialakítottak parkolókat is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában