Sajtótájékoztató

2023.09.22. 12:41

Fidesz-frakció: fontos üzenet, hogy 80 ezer forintot kapnak 18 csabai intézmény dolgozói

A Fidesz-KDNP-frakció (Opauszki Zoltán tanácsnok, dr. Csicsely Ilona) pénteken sajtótájékoztatón értékelte a csütörtöki békéscsabai közgyűlést.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán (jobbra): 47 millió forintot kapnak a kulturális intézmények.

Fotó: MW-archív

Elmondták, hogy a város gazdasági folyamatai kedvezőbb képet mutatnak annál, mint amit vártak év elején. Az első fél évben 3,2 milliárd forint jött be iparűzési adóból, azaz az egész évre várt összeg immár 73 százaléka teljesült. Ennek hála olyan többletkiadásokról dönthettek, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a város élhetőségét, az intézményrendszer működését segítő feladatokat lássanak el. Azaz például 47 millió forintot kapnak a kulturális intézmények.

Fontos üzenetként értékelték, hogy 18 intézmény esetében a dolgozóknak egyszeri 80 ezer forintot biztosítanak összesen 80 millió forint értékben. A városüzemeltetési feladatokra és a sportinfrastruktúra fejlesztésére 100-100 millió forintot költenek. Az Árpád fürdő karbantartási, komfortot növelő munkáira 15 millió forintot adnak. Lényeges az is, hogy költenek önkormányzati bérlakások, háziorvosi rendelők fejlesztésére is. Emellett tartalékokat szintén képeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában