Összefoglaló

2023.09.09. 18:40

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 9.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. szeptember 9-én.

Beol.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Családi napon dolgozóival, nyugdíjasaival, vendégeikkel ünnepelte 60. születésnapját az Orosházi Öblösüveggyár szombaton Gyopárosfürdőn. Az O-I Hungary Kft. menedzsmentje igyekezett emlékezetessé tenni e jeles évfordulót, méltón megemlékezni 1963. november 6-ára, amikor a gyártósoron legördült az első üvegcsepp. Azóta az orosháziaknak szenvedélyük az üveg.

Két Békés vármegyei vendéglátóhely is kiérdemelte a Menteshelyek kedvenc helyei 2023 elismerést. Kávézó kategóriában a gyulai Black Sheep Kávéház & Konyha, míg a bisztró kategóriában a Bonita Bisztró Békéscsaba végzett az első helyen.

Kepenyes Pál, Kossuth-díjas szobrász- és ötvösművész szülőföldjére, Kondorosra látogatott a napokban családja körében Lumi Dehesa Orozco, hogy szeretett párja végső nyughelyénél koszorút helyezzen el.

Nyolcadik alkalommal rendezte meg Békés Vármegye Önkormányzata a vármegyei összetartozás ünnepét, a Vármegyenapot. Zalai Mihály elnök és dr. Takács Árpád főispán átadták a települések vezetőinek, képviselőinek azokat a relikviákat, okleveleket, amelyek az adott település első írásos említését örökítik meg vizuális és szöveges formában.

Pénteken immár 25. alkalommal nyitották meg a Szarvasi Szilvanapokat: egy teljes hétvégén át a szilváé a főszerep a városban. A fesztivál fő helyszínét idén átköltöztették a Vízi Színház környékére, de ezúttal is tematikus udvarokkal és örök élményeket nyújtó programokkal várják a látogatókat vasárnap délutánig. Természetesen a rendezvény közkedvelt eleme, a szilvás sütemények versenye sem marad el.

Vendégünk egy olyan békéscsabai előadóművész volt, aki ceremóniamester, színész, bábszínész, zenész, és bohóc is egyben. Ő Jimmy, vagyis Berta János, akivel az erdélyi hagyományos esküvőkről, művészi hitvallásáról, de megvalósult-, és „dobozban maradt” álmairól is beszélgettünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában