Összefoglaló

2023.09.18. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 18.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. szeptember 18-án.

Beol.hu

Senki sem segített az utcán haldokló nőnek Budapesten. Fényes nappal állt meg a szíve.

Videón a tömegbaleset: négy autó rohant egymásba az M5-ös autópályán. Több embert kórházba kellett vinni.

Évente 1000–1500 gyermek sérül meg közlekedési balesetben Magyarországon. A gyerekek biztonsága a legfontosabb, ezért rendezik meg idén is a Biztonság Hete című rendezvényt – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten, az esemény megnyitóján.

A Világgazdaság arról ír, hogy a dízel ára kiemelkedően magasra ugrott az elmúlt időszakban, a finomítók eközben inkább más üzemanyagok előállítását helyezik előtérbe.

Hétfő este a végső határidő Békésben is a pocok elleni védekezés bejelentésére. A jelentős pocokfertőzés miatt – mely Békés vármegyét is jelentős területen érinti –, és a további károk megelőzése érdekében a Nébih engedélyezte 20–40 kg/hektár dózisban a teljes felületkezelést.

Kedvező adatokat közöl az egy pedagógusra jutó diákok számáról az Eurostat legfrissebb felmérése. A számok alapján hazánkban a nyolcadik legkedvezőbb a tanár-diák arány az Európai Unióban. A 2021-es adatok szerint míg hazánkban egy tanárra átlagosan 10,6 diák jut, addig az EU-ban átlagosan 12,1 diák – írja a Magyar Nemzet.

Az Észak-Atlanti Szövetség innovációs ökoszisztémájának csúcsszervei Budapesten üléseznek szeptember 18-22. között a NATO Innovációs hét keretében - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-t.

Waffen SS-es jelvények, felvarrók, náci eszmét hirdető könyv, azaz különleges második világháborús tárgyak kerültek a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum birtokába a közelmúltban – jelentette be dr. Bácsmegi Gábor igazgató a hétfőn az intézményben rendezett sajtótájékoztatón. A legérdekesebb és legizgalmasabb egy napló, amelyben az eleki Faulhaber András – aki 1942-ben önként jelentkezett a Waffen SS-be – leírta, hogy mi történt vele a keleti fronton.

Amit ma tudni lehet a mexikói idegen lények holttesteiről. Jaime Maussan a mexikói parlamentben mutatta be a Peruban talált idegen lényeket.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság, valamint a Superbike-vb hivatalos honlapja is beszámolt arról hétfőn, hogy Magyarország hamarosan visszakerülhet a két versenysorozat naptárába – adta hírül az MTI.


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában