Nébih

2023.09.18. 10:50

Hétfő este a végső határidő Békésben is a pocok elleni védekezés bejelentésére

A jelentős pocokfertőzés miatt – mely Békés vármegyét is jelentős területen érinti –, és a további károk megelőzése érdekében a Nébih engedélyezte 20–40 kg/hektár dózisban a teljes felületkezelést.

Nyemcsok László

Forrás: Shutterstock

Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magosz Békés vármegyei elnöke felhívta a gazdák figyelmét, hogy legkésőbb hétfő (2023. szeptember 18.) estig kell a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Békés Vármegyei Területi Szervezetéhez eljuttatni, hogy mely közigazgatási területen, milyen kultúrában (repce, lucerna, őszi kalászos, mák, hagyma, gyümölcs, ruderália stb.), és hány hektáron kívánják a teljes felületkezelést elvégezni.

A hatósági elbírálást megelőzően megállapodást kell kötni a vadásztársasággal az esetleges vadkárokkal kapcsolatban. A tagok részéről megküldött adatok kötelezettséget nem jelentenek, azokat a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara a hatóság részére tájékoztatási céllal küldi meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában