Összefoglaló

2023.09.13. 17:23

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 13.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. szeptember 13-án.

Beol.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestülete. A kitüntetést a szerdai ünnepi nevelőtestületi ülésen adta át dr. Kovács József országgyűlési képviselő és dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Sárréti kökénypálinka elnevezés új oltalom alatt álló földrajzi jelzésként (OFJ) felkerüljön a védett szeszesital-termékek uniós listájára – tájékoztatott az MTI a brüsszeli testület döntéséről.

"Hagyományaink vendégségben" címmel tartott sajtótájékoztatót a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör. A beszámoló aktualitása az volt, hogy Békéscsaba is bemutatkozik azon az országos rendezvényen, melyet szeptember 16-án tartanak a szentendrei skanzenben. A részletekről Ferencz Rezső újságíró, a kör alelnöke és sajtófőnöke, illetve Mácsai Sándor, a szervezet elnöke tájékoztatott.

A közelmúltban Békésen, illetve Tarhoson járt a békési zeneiskola egykori szolfézstanára, Pocsaji Mónika gyermeke, Evelyn Serra Pocsaji. A fiatal tehetség maga is zenét tanul, és 9 évesen nagyon szerette volna megismerni a Tarhosi Zenepavilont és a Pro Musica kamarazenei tábort.

1200 kiló szemetet pakolt le a füves-fás helyen Békéscsaba külterületén. A férfi tavaly augusztusban költözött egy ingatlanba, ahonnan több zsáknyi és doboznyi szemetet szedett össze. Ezektől Békéscsaba külterületén szabadult meg.

Harminchárom szerző ötvenkilenc tanulmánya szerepel a közelmúltban megjelent, Kisari Miklósné által szerkesztett „Olvasókönyv mezőberényieknek” című különleges kötetben. A Mezőberényi Német Hagyományápoló Egyesület kiadásában elkészült könyvet a közelmúltban mutatták be jelentős érdeklődés mellett a Német Közösségi Házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában