Vádirat

2023.09.13. 13:46

1200 kiló szemetet pakolt le a füves-fás helyen Békéscsaba külterületén

A férfi tavaly augusztusban költözött egy ingatlanba, ahonnan több zsáknyi és doboznyi szemetet szedett össze. Ezektől Békéscsaba külterületén szabadult meg.

Papp Gábor

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 20 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, aki engedély nélkül egy tonna mennyiségű szemetet rakott ki egy közterületre. A járási ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült 150 ezer forintot meghaladó bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie.

A fiatal férfi 2022 augusztusában költözött egy békéscsabai ingatlanba szívességi használat alapján. A férfi az ingatlanba költözése során az ott lévő hulladékot összegyűjtötte, azokat műanyag szemetes zsákokba és papírdobozokba tette, majd tavaly szeptember 25-én, az esti órákban egy kölcsönkért tehergépjárműre felpakolta. A férfi ismeretlen társával Békéscsaba külterületére, egy nagyréti földúthoz hajtott, majd a földút Gyula felőli szélén, a békéscsabai repülőtér mellett lévő füves-bokros-fás területre – hatóság által nem engedélyezett helyen – a szemetet lepakolta. A férfi 19 vegyes méretű nylon zsákot helyezett el, bennük vegyes háztartási hulladékkal, valamint gallyakkal és zöldhulladékkal, lerakott egy műanyag és egy fém kukát bennük kommunális hulladékkal, továbbá egy használt fotelt, egy papírdobozt, benne üres italos üvegekkel, valamint három papírdobozt, bennük iratokkal és ruhaneműkkel. Az engedély nélkül elhelyezett hulladék mennyisége 1000-1200 kiló volt. Szemtanúk megismerték az autót, és szóltak a tulajdonosának, aki másnap intézkedett a hulladék elszállításáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában