Békéscsaba

2023.09.13. 17:10

A gyepet a hőség elmúltával vághatjuk rövidebbre

A szeptember is bőven ad munkát a kertészkedőknek. Az aktuális tennivalókról beszélt Hankó János, a békéscsabai Stark Adolf Kertbarát Kör elnöke.

Nyemcsok László

Hankó János a szilvát szedi kertjében

Fotó: Für Henrik

– A gyümölcsök és a zöldségek nagy részét betakarították már a kiskertjükkel foglalkozók. Amit nem fogyasztottak el frissen, azt feldolgozták, eltárolták – hangsúlyozta. – Elkészültek a befőttek, a lekvárok, a pálinkákat és a borokat is napirenden tartják.

A növények is igénylik még a munkákat. A zöldmetszéseket, a vegyszeres védekezést, illetve a tápanyag-utánpótlást is elvégezhetjük. A letermett konyhakertet is letakaríthatjuk, a növényi részeket vagy forgassuk be a talajba, vagy komposztáljuk. Készítsük elő a talaj többi részét is a forgatásra! Aki szeretne korán tavasszal sóskát vagy spenótot, az elvetheti, illetve az áttelelő salátát is vethetjük, és a hagymáról se feledkezzünk el. Ültethetjük a virághagymákat. A gyepet a hőség elmúltával vághatjuk rövidebbre, és juttassuk ki a megfelelő tápanyagot, készülve a télre. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű víz biztosításáról sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában