Energiamegtakarítás

2023.08.16. 17:00

Spórolás miatt nem működik a szökőkút a CsabaParkban

Miért nem működik az úszó szökőkút a CsabaPark taván? – vetette fel egy olvasó. A CsabaParkot üzemeltető városfejlesztési nonprofit kft.-nél elmondták, hogy az előző év végi energiaválságra reagáló szigorú intézkedések miatt nem üzemelték be a tóban a szökőkutat, amelynek egyébként a víz forgatásában nincs jelentős szerepe.

Licska Balázs

Fotó: Bencsik Ádám - archív

 A tó élővilága így is rendben van, a tó tele van teknősökkel, halakkal és vadkacsákkal. A vizet pedig rendszeresen frissítik az Élővíz-csatornából.

– A cég elkötelezett az energiamegtakarítás mellett – hangsúlyozta dr. Zelenyánszki Miklós cégvezető, hozzátéve, hogy összességében immár több mint 50 százalékos megtakarítást értek el az elektromos energia és 70 százalék körülit a földgáz felhasználásban. Ezt az eredményt olyan intézkedésekkel érték el, amelyek alig érintették a lakosságot. Nagyrészt hosszú távú beruházásokat hajtottak végre – napelemeket telepítettek, világítótesteket cseréltek –, emellett szorosan nyomon követik, figyelik a felhasználást. A megtakarítás immár olyan mértékű, hogy jövőre lehetőség nyílik némi enyhítésre, azaz ismét be lehet majd üzemelni az úszó szökőkutat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában