Horgászat

2023.08.15. 12:17

Harcsaóriást fogott Durucz Dávid

Gigantikus méretű, 2 méter 17 centis és 80 kilós harcsát fogott a Félhalmi-holtágból szombaton este 10 óra körül Durucz Dávid.

Papp Gábor

A jászboldogházi fiatalember elmondta, a remek fogást alapos felkészülés előzte meg, körülbelül 20 éjszakán keresztül felmérte a terepet, a harcsák lehetséges helyeit, illetve közvetlenül a hétvége előtt tapogatóbottal feltérképezte a medert is. 

Augusztus 12-én, szombaton 10 órakor jött az „óriás”, amely hatalmas vehemenciával küzdött. Mintegy 20 perces fárasztásra volt szükség, Dávid kifejezetten harcsázásra kifejlesztett felszerelése, a hatalmas orsó és a horgászbot azonban elég erősnek bizonyult. A partra húzás volt a nehezebb dió, mert a 80 kilós harcsa a part közelében mindig megindult vissza a mélyebb vízbe, ám a horgász végül sikerrel járt.

A jászboldogházi fiatalembernek, illetve családjának egyébként nyaralója van a gyomaendrődi Félhalmi-holtágnál, és már több éve a víz mellett horgászik. Eddig a legnagyobb fogása a Balatonhoz fűződött, a magyar tengerből egy 40 kilós harcsát emelt a partra, illetve Félhalmon és Kákafokon rengeteg 5 és 10 kiló közötti harcsát fogott már.

– Nagyobb példányt azonban eddig itt még sosem sikerült fognom, ezért folyamatosan változtattam mind a felszerelésen, mind a csalin, mert ez utóbbihoz különösen szükség volt, hogy a sokat látott harcsa bekapja a horgot – tette hozzá. Dávid egyébként szívesen horgászik a holtágon, és mindenütt kifejezetten harcsázik. Értesülései szerint a fogás rekordnak számít a holtágon.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában