Testvértelepülés

2023.08.08. 08:26

Békési delegáció járt Magyarittabén

A vajdasági testvértelepülés, Magyarittabé falunapján vett részt Polgár Zoltán alpolgármester, Balog Zoltán és Csibor Géza önkormányzati képviselőtársaival közösen. Békés város 2007 óta ápol testvértelepülési kapcsolatot Magyarittabével.

Papp Gábor

A falunap programjain vettek részt a békési képviselők.

Fotó: Facebook

A programsorozat első napján a kultúrotthonban tartottak fogadást a vendégek részére, ünnepi istentisztelet következett, majd a Kossuth szobornál és a II. világháborúban elesett harcosok szobránál tartottak koszorúzást. Ezután kultúrműsorral, majd a már említett pörköltfőző versennyel folytatódott a nap. Természetesen szabadidős programok, kirakodóvásár, vidámpark és persze diszkó és élőzene is színesítette a programot. Másnap sportnapot rendeztek.

Polgár Zoltán alpolgármester elmondta, hogy több hasonlóság van a magyarittabéi falunap és a Madzagfalvi Napok között. Magyarittabén is szerveztek például véradást, illetve főzőverseny is színesítette a programot. Legközelebb a két település képviselői az augusztus 18-20. közötti Madzagfalvi Napokon fognak találkozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában