Gyomaendrőd

2023.08.20. 06:43

A schöneck-i testvérvárosi kapcsolatok évfordulóját is ünnepelték - galériával

Több mint húsz csapat résztvételével rendezték a XXV. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőzőversenyt szombaton a helyi ligetben.

Papp Gábor

Fotó: Jenei Péter

Toldi Balázs polgármester lapunknak elmondta, a zsűri elmondása szerint egészen kiváló ételek születtek. A helyiek mellett Gyuláról, Bajáról, Mezőberényből, Szeghalomról, illetve a testvérváros Nagyenyedről is érkeztek csapatok a gasztronómiai megmérettetésre. 

– A 25. alkalommal élere hívott rendezvény különlegessége az volt, hogy annak részeként, ahhoz kapcsolódva ünnepeltük a németországi Schöneck-kel fennálló testvérvárosi kapcsolatok 20. évfordulóját – tette hozzá Toldi Balázs. – A testvérváros delegációja már csütörtökön megérkezett, és mindennap szervezünk számukra programokat.

Az évforduló megünneplésének központi része pedig szombaton volt, amikor Schöneck polgármestere és Toldi Balázs egyaránt megemlékezett a kapcsolatokról, annak jelentőségéről. 

Az esemény számos színpadi program, ismert előadók, együttesek, művészeti csoportok fellépése színesítette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában