Horgásztábor

2023.07.19. 11:39

Pecáznak a Száraz-ér partján a komlósi táborozók

Tótkomlóson a Száraz-ér partján csendesen, türelmesen várakoznak a gyerekek, a horgásztábor tagjai ők. Egyre ügyesebbek, ahogy telnek a napok. Compó, ezüst-, aranykárász akad a horgukra. Van sikerélmény. ez is a cél. Meg a természetvédelemre, a környezetvédelemre nevelés.

Csete Ilona

Első horgásztáboruk népszerű a fiatalok körében

Fotó: Facebook

A Tótkomlósi Horgász Egyesület új vezetése kitűzte célul az utánpótlásnevelést, azt, hogy a fiatalok, a lányok, a hölgyek körében is népszerűsíti a horgászatot, a helyi lehetőségeket. Ezért is hirdették és szervezték meg idén, első alkalommal a horgásztáborukat. Majd húsz fiatal jelentkezett. A remek hangulatról is mesélt Czirbus Imre elnök. Elöljáróban azt is elmondta, vannak eszközeik, annak is jut pecabot, aki nem hoz magával. Csalit is biztosít az egyesület a táborozóknak.

Sikerélmény már az első napokban volt
Fotó: Facebook

– Olyan előadók, teszthorgászok érkeznek hozzánk, akik egy-egy szakterület specialistái, bemutatóznak, megosztják ismereteiket, majd a gyerekek is horgásznak. A nagy kánikula se szegte kedvüket. Pénteken kirándulást tervezünk a szarvasi halösvényre, a szentandrási duzzasztóhoz. Így alakul az idei, első tábori programunk – mesélte az elnök. A gyerekek az ismeretszerzés mellett megtapasztalják, milyen fontos a környezet, a Száraz-ér rendbentartása, az élővilág megóvása.

Fotó: Facebook

– Ha majd elérkezik az idő, úgy szeretnénk a fiataloknak átadni a stafétát, hogy ők is hozzáértőkként, tapasztalt horgászokként vihessék tovább az egyesület programját. Szerintünk ez most egy jó befektetés. A tábor után, majd augusztusban tartunk még gyermeknapot részükre, a szezon zárásaként pedig horgászbörzét hirdetünk a komlósiaknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában