Egészségügyi alapellátás

2023.07.01. 12:26

Kedvezményekkel vonzzák Békéscsabára az orvosokat

Az egészségügyi alapellátás helyzete – azaz az, hogy van-e elég háziorvos, házi gyermekorvos és fogorvos Békéscsabán – is napirendre került a városi közgyűlés minap tartott ülésén. Szarvas Péter polgármester akkor elmondta, hogy megnyugtató a helyzet.

Licska Balázs

Fotó: Shutterstock

Nemrég sajtótájékoztatón a Fidesz-frakció nevében Paláncz György tanácsnok ugyancsak kiemelte, hogy a megüresedett praxisokat sikerült fiatal szakemberekkel betölteni, egyébként a városban 25 felnőtt háziorvosi, 11 házi gyermekorvosi és 19 fogorvosi körzet működik.

A szolgáltatók részére támogatást biztosítanak, amelynek összege havi 50, 35 vagy 40 ezer forint, attól függően, hogy a rendelő saját vagy önkormányzati tulajdonban van, esetleg bérelt. Bizonyos esetben 2,5 millió forint egyszeri letelepedési támogatást is ad a város a jelentkező szakembereknek. Bevezették a Békéscsabai Háziorvos elnevezésű kártyát, amellyel a doktorok különféle szolgáltatásokat vehetnek igénybe, például kaphatnak bérletet színházba, strandra. Kiemelte: ezekkel a kedvezményekkel igyekeznek vonzóvá tenni Békéscsabát az orvosok számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában