Összefoglaló

2023.07.22. 20:08

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. július 22.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. július 22-én.

Beol.hu

Július 21-e és 27-e között zajlik a VIII. Harsonás Napok a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Csiszoltak, színeztek, fonatot készítettek, összességében pedig egyedi fajátékokat alkottak a gyerekek azon a kézműves foglalkozáson, amelyet szombaton tartottak a Munkácsy Mihály Múzeumban a centenáriumi Schéner Mihály-kiállításhoz kapcsolódóan.

Mosonmagyaróvár adott otthont nemrég a Felföldi Játékok Kőemelő Világkupájának, amelyen Kónya Gergő is elindult. A csárdaszállási sportoló csaknem 37 fokos hőségben mozgatta vetélytársaival a horribilis súlyokat, végül az ötödik helyen zárt a neves viadalon.

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a Békés Vármegyei Családi Polgárőrnapot szombaton a Békés-Dánfoki Üdülőközpontban. A szervezet több száz tagjának részvételével megtartott eseményen a köszöntők megtartását követően számos elismerés talált gazdára, majd főzőversenyt tartottak.

Gyula és Sarkad között befejeződtek, Sarkad és az országhatár között pedig hamarosan véget érnek a felújítási munkálatok – ismertette dr. Mokán István, Sarkad polgármestere.

Az ókori Róma, modern kori városok, kalózok és bennszülöttek, az Amerikát meghódító britek és indiánok – többek között ezek az egyedi, legókból készült alkotások kaptak helyet azon a kiállításon, amelynek szombaton és vasárnap a Csabagyöngye Kulturális Központ adott, ad otthont. A műveket összességében több millió alkatrészből állították össze.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában