Fejlesztések

2023.06.23. 18:54

Új helyszínen rendezik meg idén a Szarvasi Szilvanapokat - galériával

A képviselő-testület tagjai csütörtök délután bejárták a szarvasi fejlesztések helyszíneit. Elsőként az Erzsébet-ligetben épülő Pavilon épületét tekintették meg, itt a bejárás témája a határidő teljesítése volt.

Vásári Erzsébet

A képviselő-testület tagjai az Erzsébet-ligetbben épülő Pavilont és a Vízi Színházat is megnézték.

Babák Mihály polgármester elmondta, a pályázati forrásból megvalósuló beruházás teljesítésére korábban pót határidőt kértek, 12 hét hosszabbítással, amely július 23-án jár le. A helyszínen elhangzott, az építkezés jelenlegi állása szerint tudják tartani az említett határidőt. Jelenleg a bádogozás készül a tetőn, illetve zajlanak a belső burkolások, glettelés és festések. Emellett most történnek a külső burkoláshoz, térkövezéshez szükséges talajmunkálatok, valamint villanyszerelési munkálatok folynak. A beruházás jelenleg nagyjából 80 százalékos készültségi fokozatban van.

A Vízi Színház megtekintésénél a polgármester elárulta, a Szilvanapok idén új helyszínen lesz, mivel a fesztiválon megjelenő emberlétszám meghaladja azt, amire alkalmas a Tessedik Sámuel Múzeum előtti, korábbi koncerthelyszín. Ezért az új javaslat szerint a Petőfi utca, a Budai Nagy Antal utca és a Jókai utca ad majd otthont a Szilvanapoknak. Csasztvan András, a Cervinus Teátrumügyvezető igazgatója elmondta, elkészítettek egy olyan térképet, amin már látható, mely programot hol tervezik megvalósítani. Ennek megfelelően a Kölyökudvar például a Sportcsarnokban kap helyet, ami előtt vásározók és vendéglátó egység is lesz. A vásározók továbbá a Petőfi utca délkeleti oldalán lesznek, és a Vízi Színház parkolójában, onnan haladva egészen a Jókai utcáig. A Géptan Tanszékre tervezték a Civil udvart, illetve helyszín lesz a Vízi Színház színpada. Az esti koncertek pedig belépőjegyesek lesznek, a napközbeni programok ugyanakkor ingyenesen látogathatók. A buszgarázs helyettesíti majd a Zebra Clubot. Továbbá a tervek szerint az Erzsébet-ligeti Pavilon is otthont ad majd a Szilvanapok egy-egy programjának.

Végül a Kacsa-tóhoz vonult a testület, ahol a munkafolyamatokat ismertették. Itt Bődi Pétertől, a kivitelező Integrál Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, ez a beruházás két részből áll, egy park-, és térépítésből, valamint egy rendezvénycsarnok megépítéséből. Már itt is javában folynak a munkálatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában