Kimagasló teljesítmény

2023.06.30. 07:01

Pogonyi István érdemelte ki idén a Tehetség-díjat Kondoroson

Pogonyi István, a kondorosi Petőfi István Általános Iskola és Kollégium minap elballagott tanulója vehette át a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás által alapított Tehetség-díjat, és az azzal járó pénzjutalmat csütörtökön.

Nyemcsok László

Herczeg Tamás adta át az általa alapított díjat Pogonyi Istvánnak.

A képviselő elmondta, a díjat azért alapította, mert úgy gondolja, a kitartás, a szorgalom, a tehetség, mind olyan tulajdonságok, amelyek nagyon fontos értékek ahhoz, hogy boldoguljunk az életben.

– Mindig tiszteltem azokat, akik sokféle érdeklődéssel rendelkeznek, és sok területen árulnak el tehetséget, kiválóságot. Ilyen fiatalember Pogonyi István is, aki helyesírási és történelmi tárgyú megmérettetéseken éppúgy szerepelt, ahogy fizika-, kémia- és matematikaversenyen is ért el kiváló eredményeket – emelte ki Herczeg Tamás. – Az már csak hab a tortán, hogy angol nyelvből sikeres, százszázalékos próbanyelvvizsgát tett. Idén tehát a nevelőtestület döntése alapján neki adtam át a Tehetség-díjat. Egyúttal sok sikert kívánok a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumban mechatronikai-technikus szakon folytatandó tanulmányaihoz. Szép része volt a kis díjátadó eseménynek, hogy megnézhettük az idén Közösség-díjban részesült helyi Százszorszép Néptánccsoport műsorát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában