Hagyományőrzés

2023.05.29. 15:45

Veterán járművek találkoztak Békéscsabán - galériával, videóval

Pünkösdi Veterán Jármű Találkozót szerveztek hétfőn Békéscsabán, a Rendezvénypajtában. Diószegi Gyula, az eseményt szervező Békéscsabai Ipartestület Veteránmotoros Klubjának vezetője elmondta, rendezvényük egyik legszebb része az, hogy a veterán járművek iránt érdeklődők, illetve a tulajdonosok tudnak egymással találkozni és beszélgetni. A találkozó pedig immár hagyományos, hiszen tizedik alkalommal hívták életre.

V. E.

Fotó: Bencsik Ádám

Diószegi Gyulától megtudtuk, az esemény egyik különlegességéhez tartozott, hogy idén száz éves a magyarországi Méray motorgyártás, és ennek apropóján két működő darabot állítottak ki. Emellett számos, szintén magyar motor, például Pannóniák, MZ-k, és Danuviák is helyer kaptak. Autókból pedig a keleti blokkhoz tartózó darabokból mutatkozott be több. Motorból egyébként száz feletti volt a darabszám, autóból pedig ötven feletti.

A találkozót immár tizedik alkalommal hívták életre. Fotó: Vásári Erzsébet

A találkozóra Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is ellátogatott. Elmondta, a rendezvényre az utóbbi száz év járműcsodái csábították, melyek közül megfigyelt például régi, fa vázas kerékpárokat is. Nagy élmény volt számára ezeket látni, és nem csupán neki, hiszen a Rendezvénypajta megtelt látogatókkal. Hozzátette, az eseményen nem csupán járműkülönlegességek, hanem hatalmas tudás is felhalmozódott, amit a veteránok imádói birtokolnak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában