Sérült fiatalok

2023.05.03. 16:07

Planetárium is érkezik a gyulai találkozóra

Május 25-én, csütörtökön 9 órától hatodszor rendezik meg a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóját Gyulán, a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

P. G.

A képen (balról) Kovács Zoltán intézményvezető, Papp Zsuzsanna elnök, Alt Norbert alpolgármester, Fenesi Balázs elnök

Fotó: Bencsik Ádám

Az eseménnyel kapcsolatos szerdai sajtótájékoztatón Alt Norbert alpolgármester elmondta, a programot 2019-ben tartották meg legutóbb, majd a koronavírus-járvány miatt egy három éven át tartó kényszerszünet következett.

A legutóbbi rendezvényen már több mint hétszázan vettek részt a vármegye különböző részeiről. Minden alkalommal készültek, készülnek valami újdonsággal, idén a Bay Zoltán Napfizikai Alapítvány mobil planetáriumot hoz el a fesztiválra, amit valószínűleg a Kohán Képtárban állítanak fel. Ott a résztvevők az éjszakai égbolttal kapcsolatos látványos csillagászati jelenségeket ismerhetnek meg. Lesz emellett szépségsarok és bohóc is szórakoztatja a megjelenteket.

Papp Zsuzsanna, a Hatodik Érzék Egyesület elnöke elmondta, sportprogramok, boccia, kézilabda, sportvetélkedők, ebéd, Ki-mit-tud?, agility, sólyomröptetés és diszkó is szolgálja majd a résztvevők kikapcsolódását. A víztoronyról pedig ismét leengedik majd a barátságzászlót. Fenesi Balázs, a Mozgáskorlátozottak Dél-Alföldi Regionális Egyesületének elnöke elmondta, a programon olyan akadálypályát állítanak fel, amin kerekesszékkel lehet majd végighaladni. Emellett két dartstáblát is felállítanak, az egyiket kifejezetten ülő dartosoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában