Beruházás

2023.05.01. 20:38

Megújult a kertészszigeti orvosi rendelő és általános iskola

Önkormányzatunk a TOP-os „A Kertészszigeti Orvosi Rendelő és Általános Iskola épületeinek energetikai korszerűsítése” című pályázat keretében 60,07 millió forint, 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatásban részesült – adta hírül pénteki közleményében Csordás László polgármester. A projekt tekintetében megítélt európai uniós támogatás 52,1 millió forint, hazai forrás terhére pedig 7,97 millió forint támogatásban részesültek a kedvezményezettek.

V. E.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Csordás László kifejtette, a projektben az orvosi rendelő és az általános iskola épületeinek energetikai korszerűsítése valósult meg. Az orvosi rendelő esetében elkészült a homlokzati falak hőszigetelése, a födémszigetelés, a nyílászárók cseréje, a fűtési és/vagy HMV rendszerek korszerűsítése, illetve a világítás korszerűsítése. Az általános iskolánál pedig megtörtént a homlokzati falak hőszigetelése, a födémszigetelés, a nyílászárók cseréje, a fűtési és/vagy HMV rendszerek korszerűsítése, valamint a napelemes rendszer kiépítése.

A polgármestertől megtudtuk, a projekt szükségességét indokolta az intézmények energetikailag elavult állapota, melynek fejlesztése elengedhetetlen volt mind az ott dolgozók, mind az azt használó célcsoport számára. 

Ezen kívül az üzemeltetési költségek ésszerűsítése is elengedhetetlen, mely hatékony forrás felhasználást és gazdaságos önkormányzati épületeket eredményezett. A beruházás megvalósulásának eredményei egyértelműen pozitív érvényűek, hiszen megvalósult az energiahatékonysági fejlesztés a primer energia fogyasztásának csökkentésével, valamint az üvegházhatást okozó gázok csökkentése, ezen felül az intézmények épületeinek hatékonyabb energia felhasználása, az ott dolgozók számára modern munka, az épületeket használóknak megfelelő szolgáltatói környezet biztosítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában