Elismerés

2023.05.20. 19:57

Gróf Széchenyi István Emlékérmet kapott Sovák Péter

A 37. Gróf Széchenyi István díjugrató emlékverseny szombati versenynapján tartotta 2022. évi szakmai díjátadó ünnepségét a Magyar Lovassportszövetség a Nemzeti Lovardában. A díjátadón Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter adta át a mezőhegyesi Sovák Péternek a Gróf Széchenyi István Emlékérmet.

Cs. I.

Forrás: Shutterstock

Lázár Vilmos, a szövetség elnöke úgy fogalmazott, az elismerések rangját növeli, hogy azokat az egész lovas társadalomtól kapják a díjazottak.

A legmagasabb lovas kitüntetést, a Gróf Széchenyi István Emlékérmet – amely a közelmúltban elért kimagasló, nemzetközi szintű versenyeredményért, sportolók felkészítéséért, a lovassport érdekében kifejtett eredményes menedzselési, szervezési, támogatási, oktatási, nevelési, tudományos és médiatevékenységért, a fiatalokat, a diáksportot felkaroló munkásságért és a lovassportot népszerűsítő színvonalas médiatevékenységért adományozható – Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter adta át. Hárman kapták meg: Gömbös Endre, Sebestyén József és Sovák Péter.

Sovák Péter méltatásakor elhangzott, hogy 1955-ben Mezőhegyesen született és máig Mezőhegyesen él. Szakmai munkáját meghatározták azok az oktatók, edzők, mezőhegyesi lovasok, akikkel együtt dolgozott versenyzőként (1973 és 1980 között  Mezőhegyesen). Méltatták edzői sikereit is a díj átvétele előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában