Szarvas

2023.05.06. 20:32

Erdei madáritatónál állhatnak lesben a fotósok a Körösvölgyi Állatparkban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén, a Körösvölgyi Állatparkban várja a madarak kedvelőit egy erdei madáritató mellett kiépített fotós les. Az erdei környezetbe rejtett tavacskát megannyi gyönyörű énekesmadár látogatja.

Beol.hu

Páratlan lest alakítottak ki a természetbarát fotósoknak

Fotó: Bencsik Antal Zsolt/KMNP

Mint a nemzeti park oldalán olvasható, az Anna-liget madarainak jó része bevált ivóvíz forrásként használja a fotós les itatóját. A les egy vagy két személy részére nyújt megfigyelési, fotózási lehetőséget egy speciális üvegen keresztül. Az üveg mögött, a les sötétjében a madarak nem látják a fotósokat, így testközelből készülhetnek felvételek a szebbnél szebb erdei énekesekről.

A kis tavat általában fácánok, erdei pintyek, kék- és széncinegék, őszapók, csízek, füzikék, csuszkák, fakopáncsok, fekete harkályok, zöld küllők, szajkók látogatják, de nem ritka vendég egy-egy karvaly sem. A madarak mellett őzek, mókusok, mezei nyúl, sőt vörös róka is megfordult már az objektívek előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában