Beol podcast

2023.04.28. 17:14

Táncolva járják a világnapot Békéscsabán – a Beol podcast vendége Botta Tibor

Április 29-én van a Tánc Világnapja. Ez alkalomból rendezi meg a Békés Megyei Művészeti és Kulturális Egyesület szombaton az 5. Országos Sporttánc Ranglista Versenyt, ahol a Premier kupáért küzdenek majd a táncosok. A program május 1-én, hétfőn folytatódik a 26. Tánc Világnapi Gálaesttel Békéscsaba Főterén, amelyet négy év után rendeznek meg újra.

Gy. R.

Botta Tibor, az egyesület alapítója és elnöke elmondta, szombaton az egész napos versenyen ranglista pontokért küzdenek majd meg a résztvevők, ezek a pontok pedig nagyon fontos szerepet játszanak majd a világbajnokságon és Európa Bajnokságon. Mint mondta, a magyar válogatottba a ranglista alapján kerülnek be a produkciók. A versenyen részt vesznek az ország minden tájáról a legjobb sporttáncosok, így egy igen látványos, izgalmas eseményre készülnek. A versenyen többek között olyan stílusokban mérettetik meg magukat különböző egyesületek táncosai, mint a showtánc, a modern kortárs tánc, vagy a jazztánc.

A program május 1-én folytatódik, amikor egy egész napos, majális jellegű eseményre várják az érdeklődőket a szervezők Békéscsaba Főterén, hiszen ekkor lesz a 22. Civil Kulturális Börze. 

A program 10 órától 16 óráig tart és többek között kézműves foglalkozással és vásárral, illetve arcfestéssel is készülnek a családoknak. A megnyitó után koncertet adnak a Premier Művészeti Szakgimnázium zenetanárai és neves növendékei.

Botta Tibor ismertette, este 17:20 perckor indul majd a táncosok ünnepélyes felvonulása a Csaba Centertől egészen a Főtérig, ahol ezután veszi kezdetét a 26. Tánc Világnapi Gálaest két táncegyüttes látványos produkciójával. Botta Tibor főszervezővel Gyemendi Réka újságíró beszélgetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában