Orosháza

2023.04.25. 16:06

Sikeres életpályák: két újabb díjazott portréja került a dicsőségfalra

Sikeres életpályákat bemutató sorozatát folytatta a Táncsics gimnázium az Orosháza hét programsorozat keretében. Két volt táncsicsos fotóját helyezték el a dicsőségfalon.

Cs. I.

Dr. Blahó János, a Vinculum egyesület elnöke mutatta a dicsőségfalat /Fotó: F. H./

A Táncsics gimnázium, valamint az Öregdiák Baráti Kör Vinculum Egyesülete a Primus Inter Pares díjat idén két kiváló, egykori diáknak adták át: dr. Szabó István professzornak, aki 1968-ban végzett a Táncsicsban. A Keszthelyi Agrártudományi Egyetemen diplomázott, 1989-ben a Pannon Agrártudományi Egyetem Georgikon Mezõgazdaságtudományi Karának Növénytani és Növényélettani Tanszékének vezetője lett,  1999-ben a Veszprémi Egyetem általános rektorhelyettese, számos hazai és nemzetközi díj birtokosa.

Idén ezt az elismerést vehette át Pleskó Ilona is. A Táncsicsban érettségizett 1964-ben, 1974-ben visszatért. Magyar és történelemszakos pedagógusként dolgozott  a középiskolában. Mindkét díjazott portréja felkerült a Táncsics gimnázium aulájában a dicsőségfalra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában