Húsvét

2023.04.08. 11:05

Különféle módon díszítették a tojásokat nagypénteken a Meseházban

A tojásdíszítés mellett kreatív foglalkozással ugyancsak várták a fiatalokat: színezhettek, textildarabokat ragaszthattak a tojásokra.

L. B.

Fotók: Bencsik Ádám

Különféle módokon díszítették a tojásokat a kisgyermekek pénteken a Meseházban. Az intézményt vezető Veres Krisztina elmondta: az eseményt az Apáról fiúra hagyományőrző program keretében szervezték meg, bár ezúttal átkeresztelhették volna Anyáról lányára is, és azon sok kislány és kisfiú vett részt szüleivel, nagyszüleivel.

A berzselés során a tojásra harisnyával rászorítottak egy természet adta növényi levelet, és elhelyezték azt óvatosan a festőlében, amelybe vöröshagyma héja került. 

Később a tojásról levették a harisnyát és a levelet, és így egy mintázott tojást kaptak. Az írókázás során viasszal ékesítették a tojást, majd átdörzsölték aranyporral, amely ráragadt a viaszos felületre.

Sok kislány és kisfiú vett részt a hagyományőrző programon.

A tojásdíszítés mellett kreatív foglalkozással ugyancsak várták a fiatalokat: színezhettek, valamint azok, akik nem berzseltek vagy írókáztak, textildarabokat ragaszthattak a tojásokra, ekképpen ékesítve azokat. A húsvét – és különösen nagypéntek – jegyében különleges, húsmentes ételekkel szintén készültek. Két receptet mutattak be, húsvéti répatortával és babsalátával kínálták a meseházi program résztvevőit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában