Békés vármegye

2023.04.13. 07:09

Ifjú kócsagőröket keresnek ebben az évben is

A Természetvédelmi Őrszolgálat 2023-ban is ifjú kócsagőröket keres – adta hírül a napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.

V. E.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Részletezték, az Ifjú Kócsagőr Programban – az Agrárminisztérium, a 10 Nemzeti Park Igazgatóság, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a 30y zenekar, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., valamint a Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány együttműködésének köszönhetően – mintegy 80 szerencsés jelentkező ismerkedhet meg a természetvédelem gyakorlati feladataival. A 10., jubileumi programban a kiemelkedő munkát szakmai díjjal és egy különleges külföldi utazással jutalmazzák.

A jelentkezési feltételek között szerepel a 18-24 közötti életév, a természetvédelem iránti elhivatottság, illetve az, ha valaki szívesen elmélyítené tudását gyakornokként egy természetvédelmi őr mellet. Itt kiemelték, hogy a programban való részvétel jövedelemszerzési lehetőséggel nem jár. Célja, hogy bepillantást engedjen a terepi természetvédelem mindennapjaiba, megismertesse az adott nemzeti park táji és természeti értékeit.

A jelentkezési határidő április 22., szombat. Előnyt jelent, de nem feltétel a szaktanári ajánlás, a dokumentált szakmai múlt, elismerések, és verseny eredmények, illetve a természetvédelmi egyesületek munkájában való aktív és igazolható részvétel.

A jelentkezések feldolgozása után, május 17-ig e-mailben értesíti a jelentkezőket a Fürge Diák Iskolaszövetkezet. Május végén pedig megtörténik az ifjú kócsagőr és természetvédelmi őr párosok kialakítása az egyes nemzeti park igazgatóságoknál. A program nyáron egy intenzív természetvédelmi őri terepgyakorlattal folytatódik a kiválasztott nemzeti parkban, 10 munkanapon keresztül. Az országos döntő időpontja szeptember 20-22., helyszíne pedig az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park.

Tavaly helyi győzelemmel zárult az országos döntő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában