Gyárbezárás

2024.06.13. 17:12

Henkel: a törvényi minimumnál több pénzt kapnak a Ladányban elbocsátott dolgozók

A Henkel körösladányi gyárának év végéig megtörténő bezárásával párhuzamosan minden munkavállalóját a törvényi minimumkövetelményeket meghaladó csomaggal támogat a cég, beleértve a törvényi minimumot meghaladó pénzbeli juttatást is – erősítette meg a Henkel Magyarország Kft. Arra törekednek, hogy a Környén működő ragasztástechnológiai gyárukban is munkahelyeket kínáljanak. A döntés fő mozgatórugója a Körösladányban gyártott termékekkel kapcsolatos fogyasztói magatartás megváltozása volt.

Papp Gábor

Jelen helyzetben a legfontosabb feladatunk biztosítani, hogy a Henkel vállalati kultúrájával és értékeivel összhangban empátiával és tisztelettel kezeljük a döntés által érintett munkavállalóinkat és maximális segítséget nyújtsunk a számukra. Minden munkavállalót a törvényi minimumkövetelményeket meghaladó csomaggal támogatunk, beleértve a törvényi minimumot meghaladó pénzbeli juttatást, állásközvetítő szolgáltatást, átképzési lehetőségeket és támogatást az átmeneti időszakban – tájékoztatta megkeresésünkre hírportálunkat Henkel Magyarország Kft. 

-Henkel, körösladányi gyár, gyárbezárás, dolgozó
Minden, a körösladányi gyárból a következő hónapokban elbocsátott munkavállalóját a törvényi minimumkövetelményeket meghaladó csomaggal támogatja a Henkel. Fotó: AFP

A Henkel másik gyárában is munkát kínálnak

Mint kiemelték, arra törekednek, hogy a Környén működő ragasztástechnológiai gyárunkban is munkahelyeket kínáljanak, a képzés célja, hogy felkészítsük az embereket a jövőbeli munkalehetőségekre a Henkel környei telephelyén, vagy más olyan vállalatok telephelyein, amelyek bővülnek és további beruházásokat hajtanak végre, például a növekvő magyarországi autóiparban. 

A gyárüzem, illetve a telephely sorsával kapcsolatban kifejtették, nagyon érdekeltek a telephely eladásában. Mostantól proaktívan keresik a lehetőségeket.

Megváltozó fogyasztói magatartás

A gyár bezárásának okával kapcsolatos kérdésünkre kifejtették, különböző kihívások merültek fel, amelyek végül az üzem bezárását vonta maga után. A fő mozgatórugó azonban a Körösladányban gyártott termékekkel kapcsolatos fogyasztói magatartás megváltozása. A helyzetet tovább rontotta, hogy az Oroszországba irányuló export kiesett.  A Henkel csütörtökön jelentette be, hogy átszervezés következtében a Körösladányban gyártott folyékony mosószerek termelése a következő hónapokban leáll, a gyár végleges bezárását pedig 2024 végére tervezi a cég. 

A szakminisztérium is segítséget ad

A Nemzetgazdasági Minisztérium is segítséget biztosít a Henkel körösladányi gyárbezárásában érintett több száz munkavállalónak. Ahogy fogalmaztak, a kormány elkötelezett a családok és munkahelyek megvédése mellett, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium fokozott figyelemmel kíséri a Henkel Magyarország Kft. működését, a munkavállalókat érintő változásokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!