Beruházás

2023.04.12. 15:18

A két vármegye határán ingázók közlekedését könnyíti meg a kerékpárút

Két híd is épül a Mezőhegyest Csanádpalotával összekötő kerékpárúton, erről számolt be a Magyar Építők. Már zajlanak a délkeleti határátkelőt érintő több mint 11 kilométer hosszúságú kerékpárút építésének előkészítő tevékenységei.

Cs. I.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A Csanádpalota−Pitvaros−Mezőhegyes kerékpárút kivitelezését a DÉLÚT Kft. végzi el nettó majd 2,1 milliárd forint értékben. Az útvonal pitvarosi szakasza 4 120 méter, míg a csanádpalotai szakasz 7 616 méter hosszú. Az új kerékpárút részeként két hidat is meg kell építeni. Radó Tibor, Pitvaros polgármestere a Rádió 7-nek nyilatkozva elmondta, mind a két hidat a község közelében alakítják ki.

Az egyiket Békés és Csongrád-Csanád vármegyehatárán, a másikat Pitvaros és Csanádpalota között. Az átkelők a Mezőhegyest vízzel ellátó csatorna fölött ívelnek át, a vízfelszín alatti munkálatokat a kivitelező Délút befejezte.

A munka során a szakaszokon elvégzik a szükséges közműkiváltásokat. A beruházáshoz kapcsolódóan a nyomvonal mentén felújították az ivóvízhálózatot is. Mivel a településről sokan járnak át Mezőhegyesre, a fejlesztés nagyban megkönnyíti az ott lakók közlekedését, mindennapjait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában