Bodorló Mihály

2023.04.27. 19:57

A hős tűzoltót köszöntötte a gyulai testület – galériával

A törökországi földrengést követően, a HUNOR Mentőcsoport tagjaként tanúsított hősies helytállásáért köszöntötték Bodorló Mihály tűzoltó őrnagyot a gyulai képviselő-testület csütörtöki ülésének kezdetén.

Papp Gábor

Fotók: Kiss Zoltán

Dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere elmondta, Bodorló Mihály 1994-ben szerelt fel, 1999-ben rajparancsnok lett, majd 2002-től szolgálatparancsnokként dolgozik a gyulai tűzoltóságon, míg a HUNOR Mentőszervezetbe 2013-ban lépett be. Mint felidézte, a HUNOR Mentőcsapat tagjai Törökországban többek között egy tizenöt emeletes háznál kutattak túlélők után, ahol 1200 lakót temettek maguk alá a romok. 

A magyar mentőszervezet tizenhét túlélőt, köztük három gyermeket mentett ki az épületek alól, amiben Bodorló Mihálynak is fontos szerepe volt. Helytállását a képviselő-testület nevében emléklappal és ajándékkal köszönte meg dr. Görgényi Ernő.

A testület döntött arról, hogy Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő kezdeményezésére Ovi-Foci pályát létesít a Törökzugi Óvodában, ami teljes mértékben városi saját forrásból, mintegy 7,5 millió forintból valósul meg.

A testületi ülésen megtudhattuk, hogy Dinópark létesülhet a városban. Az előzményekkel kapcsolatban dr. Görgényi Ernő elmondta, az önkormányzat az úgynevezett Sík-tanyát korábban a Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete részére ingyenes használatába adta. Tavaly jelentkezett az önkormányzatnál a DINO Ősvilág Kft. képviselője, aki jelezte, hogy bérbe vennék a szomszédos ingatlan egy részét, illetve a Sík-tanyához tartozó terület hátsó részét havi 200 ezer forint plusz áfa bérleti díjért. A bérlő ott a nagy sikerű Dinóshow-t és a kapcsolódó szolgáltatásokat indítaná el. 

A Dinópark egy sátorban várná az érdeklődőket. A jelenlévők egy tanösvényt végigjárva ismerkedhetnének és fényképezkedhetnének a dinoszauruszok fajtáival, jelmezes „dinók” taníthatnák a kicsiket a természettudományos ismeretekre, illetve ugrálóvár és játékautók nyújtanának további kikapcsolódási lehetőséget.

Éppen ezért a testület a nagycsaládosokkal kötött korábbi ingatlanszerződés módosítása mellett döntött, illetve határozott arról is, hogy öt évre szerződést köt a kft.-vel az említett területekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában