Döntésre várva

2023.04.23. 10:27

A hónap végén dől el az egyházi iskola épületének jövője Gyomaendrődön

Gyomaendrődön a Szent Gellért iskola gimnáziumi épületének tulajdonjogára nyújtotta be az igényét a katolikus egyház, amelynek kérdése felvetődött a napokban a város képviselő-testületi ülésén. Toldi Balázstól megtudtuk, április végéig informálódnak, utána hoznak döntést a témában.

V. E.

Fotó: gyomaendrod.com

Az egyik legnagyobb port kavaró dolog volt az országban az utóbbi hetekben az egyházak által használt önkormányzati tulajdonú ingatlanok átvétele – ismertette Toldi Balázs a napokban, a testületi ülés utáni tájékoztatóján. Elmondta, Gyomaendrődön is van egy ilyen ingatlan, mégpedig a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium középiskolai épülete, amelynek tulajdonjogára igényt nyújtott be a katolikus egyház.

A polgármester kifejtette, a képviselő-testület foglalkozott ezzel a kérdéskörrel is legutóbbi tanácskozásán, ám döntésre egyelőre nem jutottak. 

Hozzátette, egy előremutató vita alakult ki a témában a képviselők között, amelynek keretében mindenki el tudta mondani a véleményét. Ennek azért örül, mert véleménye szerint a kérdést több szempontból is meg lehet közelíteni, sok mellette és ellene szóló érv van,  és a vitában mindegyik elhangzott.

Toldi Balázstól megtudtuk, mintegy 60 napjuk van arra, hogy választ adjanak az egyháznak, így a következő hetekben a lehető legtöbb információt begyűjtik, és a bővebb ismeretekkel újra tárgyalnak majd róla a következő bizottsági ülésen, illetve döntést hoznak a témában az április végi képviselő-testületi ülésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában