Dombegyháza

2023.03.23. 13:38

Vízipók birodalmát rajzolták meg

Dombegyházon a víz világnapjára, annak a fontosságára rajzpályázattal hívta fel a figyelmet a Dombegyházi Közösségi Színtér és Könyvtár. A téma: Vízipók birodalma: a tó és a tópart lakói. A beérkezett rajzokat évfolyamonként értékelte a zsűri.

Cs. I.

Fotó: Shutterstock illusztráció

– A tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdettük az általános iskola valamennyi évfolyamának a víz világnapjához kapcsolódó rajzpályázatunkat, a téma ebben az évben Vízipók birodalma: a tó és a tópart lakói címet kapta.
32 pályamű érkezett, szabadon választható technikával készíthették el a rajzokat a gyermekek, így készült színes ceruzával, zsírkrétával, de vízfestékkel festett rajz is – nyilatkozta az ötletgazda, Dohorné Nagy Nóra.
A pályázók között ebben az évben a csókakői (Fejér vármegye) általános iskola diákja is megjelentek, küldtek be rajzokat a helyi, Balsaráti Vitus János Általános iskola tanulói mellett.
A zsűri a szomszéd település, Battonya közművelődési szakemberei voltak: Balázsné Szabó Erzsébet, Ancsin Alex és Balázs Panna. Feladatuk nem volt egyszerű, évfolyamonként csak egy rajzot választhattak ki, így szólt a felhívás.
Minden pályázó emléklapot és egy kis édességet kapott ajándékba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában