Biztonságérzet

2023.03.02. 10:27

Tovább fejlesztették a térfigyelő rendszert Gyulán

Új térfigyelő kamerákat helyeztek ki, és meglévőket cseréltek modernebbekre Gyulán – tájékoztatott Facebook oldalán dr. Görgényi Ernő. Gyula polgármestere kiemelte, a városszerte elhelyezett kamerák javítják a biztonságérzetet, és segítenek a bűncselekmények hatékony felderítésében.

P. G.

Forrás: Facebook

– Az önkormányzat támogatást kapott Magyarország kormányától az energiaköltségek biztosítására, melynek köszönhetően nem kell forrásokat elvonniuk a fejlesztésektől – tette hozzá. – A gyulai térfigyelőkamera-rendszer bővítése és korszerűsítése az egyike a támogatásnak köszönhetően megvalósult beruházásoknak.

A közelmúltban ki tudták cserélni az elhasználódott informatikai eszközöket, a víztornyok közötti mikrohullámú törzseket, és áthelyezték a Bárdos utcai garázssoron található kamerát. Emellett lecseréltek négy, erősen leamortizálódott készüléket – a Harruckern téren, a Kossuth téren, a Kapushídon és a Várkert bejáratánál –, illetve három új kamerát is telepítettek, kettőt a Csabai útra. a Boglárka Kertészethez és a Székely kocsma elé), egyet pedig a Kossuth térre. Ez utóbbi a rendszámok rögzítésére is alkalmas készülék. A fejlesztés költsége 3 millió forint volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában