Erasmus-projekt

2023.03.28. 13:42

Öt nemzet diákjait és tanárait fogadták Vésztőn

Öt országból érkező külföldiek – diákok és pedagógusaik – vendégeskednek Vésztőn, a Szabó Pál Általános Iskolában.

L. B.

Öt országból harmincan érkeztek Vésztőre egy Erasmus-projekt keretében /Fotó: SZPÁI/

A Literally EUnited! címet viselő pályázat, egy Erasmus-projekt keretében ezúttal harminc diák és pedagógus érkezett Törökországból, Lengyelországból, Görögországból, Franciaországból és Olaszországból a vésztői intézménybe – ismertette Orbán István igazgató, hozzátéve, hogy a fiatalok és a szakemberek vasárnap jöttek és péntekig maradnak. A mostani találkozón is lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők megosszák egymással a tapasztalataikat és a jó gyakorlatokat.

A program keretében négy célra összpontosítanak. A művészeti vonalon ösztönzik az olvasást és különféle szövegek írását, bemutatását; a zenélést és a tehetségek fellépését; saját műalkotások készítését. 

Az idegen nyelvre ugyancsak hangsúlyt fektetnek, hogy javítsák a társalgási lehetőséget angol vagy más oktatott idegen nyelven. A numerikus nyelvek területén a számítástechnikai készségek fejlesztése szerepel az elképzelések között, míg az alternatív nyelvek esetében elsajátíthatnák szakemberek segítségével a Braille-írás és a Makaton jelnyelv alapjait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában