Orosháza

2023.03.24. 17:24

Önbizalomnagykövet érkezett a diákokhoz, majd a tantestületbe

Önbizalomnövelde programon vettek részt az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusai. Az oktatási intézmény szülői munkaközösségének sok éve a vezetője Báni-Csizmadia Edit, aki önbizalomnagykövet (egy országos fejlesztési program munkatársaként). Felajánlotta, a 46 tagú nevelőtestületnek is tart egy motiváló, interaktív délutánt.

Cs. I.

Forrás: Facebook

Víghné Pintér Lilla iskolaigazgató elmondta, a szülői munkaközösség vezetőjének gyermekei már kirepültek az iskola falai közül, ám az anyuka továbbra is sok segítséget ad, tudásával, szakmai tapasztalataival támogatja a diákságot és a pedagógusokat.

– Amikor a Covid maradj otthon üzemmódra váltotta a világot és mi is online, új módszerekkel, otthonainkból tanítottunk, akkor tartott nekünk Edit online stresszkezelő tréninget. Majd a pályaválasztás előtt álló diákjaink (hetedikesek, nyolcadikosok) segítségére sietett. Most a tantestületnek ajánlotta, hogy tudományosan, játékosan megmutatja, milyen változásra vagyunk mi, magunk képesek azért, hogy kizárjuk a sok negatívumot és meglássuk az értékeinket - mesélte az élményekkel teli délután lényegét az igazgató.

Azt már az önbizalomnagykövet tette hozzá: az ÖNbizalomNövelde program számos élethelyzetben megoldást jelenthet. Mindannyian különböző életutakat járunk be, lehet az pályaválasztás, vagy pályamódosítás, új munkahely keresése, vagy a meglévőben a saját erőforrásaink kihasználása. A sikerek bennünk vannak.

– A program nyitottsággal,  odafigyeléssel, hihetetlen egymás közti együttműködéssel, kreativitással és koncentrációval zajlott a nevelőtestület tagjaival. No persze  humorból sem volt hiány. Öröm volt együtt dolgozni ezzel a rugalmas és összetartó csapattal – nyilatkozta a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában