Egészségügy

2023.03.16. 18:13

Kisbusz viszi a betegeket a gyopárosi kezelésekre

Nyolc beteg szállítására alkalmas kisbusz közlekedik hétfőtől az orosházi önkormányzat támogatásával a belvárosi szakrendelő és a gyopárosi gyógyászat között. Sajtótájékoztatón ismertették a részleteket csütörtökön.

Cs. I.

Dr. Duray Gergő, Dávid Zoltán, Benkő Ferenc a gyógyászat helyszínén tartott sajtótájékoztatót

Fotó: Für Henrik

A Gyógy-, Park-, és Élményfürdő, valamint a rendelőintézet közötti buszjárat működtetésének önkormányzati átvállalásáról már januárban döntött a képviselő-testület. 

A Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet a Gyopárosfürdőn található rehabilitációs központban száraz és vizes kezeléseket biztosít. A kezelésekre járó betegek kijutását korábban az intézmény oldotta meg, ám a továbbiakban ezt nem tudták vállalni. A megoldás megszületett. Dávid Zoltán polgármester tett bejelentést.

Ez a 8 fős autóbusz segít kijutni azoknak, akik a kezeléseik felvételét másként nem tudják megoldani. Szeretnénk, ha valóban azok vennék igénybe ezt a lehetőséget, akiknek a kijutás problémát jelent. Mindennap közlekedik a járat hétköznapokon. Ezt az önkormányzat támogatja, amivel ismét tudjuk segíteni a kórházunkat, a gyógyászatot és természetesen a betegeket

 – tette hozzá a városvezető.

Dr. Duray Gergő kórházigazgató emlékeztetett, a Covid-járvány idején le kellett állítani a járatot, a gyógyászati részleg se üzemelt.

– Jó a kapcsolatunk az önkormányzattal, orvosaink ösztöndíj-programját is támogatják, és ez a jó kapcsolat folytatódik, ennek kiváló példája a buszjárat. Orvosszakmai szempontból egy mozgásszervi beteg gyógyulása, rehabilitációja komplex feladat. A nehezen mozgó, rászoruló betegeknek lesz ez nagy segítség, hogy kijussanak ide Gyopárosfürdőre, a kezelések színhelyére. Így a komplex kezelés számukra megvalósulhat, életminőségük javulhat – hangsúlyozta az igazgató.

A száraz kezeléseken kívül mi adjuk azt a vizes kezelési bázist, amit a gyógyulni vágyók igénybe vehetnek. Olyan gyógyvíz áll a rendelkezésünkre, ami a reumatikus, baleseti problémák, nőgyógyászati panaszok kezelésére is kiváló. A busz indítása reményeink szerint jótékony hatással lesz a vizes kezelések darabszámára is. A menetrendet összeállítottuk a betegek igényeihez igazodva. Reggel 6 óra 45 perckor indul az első járat a rendelőintézettől. Majd óránként közlekedik

 – sorolta.

Bejelentéssel is élt Benkő Ferenc: ingyenes gyógyászati kezeléssel készültek a fürdőben. Akik az összes, számukra felírt kezelést felveszik, a víz alatti csoportos gyógytornát és a gyógyiszapkezelést ingyenesen tudják igénybe venni orosháziként. A fürdő rehabilitációs szakorvosa is felírja személyre szabottan a kezeléseket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában