Reformátusok

2023.03.20. 13:57

Egyházmegyei konferenciát tartottak Békéscsabán

Szokásos egyházmegyei konferenciáját tartotta a Magyar Református Presbiteri Szövetség területi szervezete szombaton Békéscsabán – erről Facebook oldalán a békési református gyülekezet számolt be annak kapcsán, hogy az eseményen békésiek is részt vettek.

P. G.

A presbiteri tisztség állt a főelőadás középpontjában

Forrás: BMH

Az alkalom Demeter Ottó esperes nyitó áhítatával kezdődött, amelynek alapigéje a Kol 3,8-24 volt. Mint elmondta: a rend az az állapot, amikor helyén vannak a dolgok. Isten a rend forrása, egyéni és közösségi életünkben is őt kell keresnünk. Isten a Föld Ura, az akaratával nem tudunk szembeszállni. Nincs más járható út, a Megváltó megismerteti velünk az Atya akaratát. A konferencia résztvevőit dr. Tóth János és Marti Miklós köszöntötték.

A főelőadást dr. Gaál Botond egyetemi oktató (DRHE) tartotta a presbiteri tisztségről. A Magyarországi Református Egyházban a közösségi vezetés érvényesül, és az egyház legfontosabb tisztsége a presbiter, mert ez közvetlenül a gyülekezettől kapja a megbízatását. Minden testületet, tisztségviselőt a presbitériumok választanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában