Nagyszénás

2023.02.25. 12:08

Űrkutatási, csillagászati szakkönyveket kapott a Mira

A Magyar Csillagászati Egyesület ajándéka érkezett a napokban Nagyszénásra. A Mira Csillagászati Egyesület kapott kiadványokat.

Cs. I.

Fődi Andrásné a Mira Csillagászati Egyesület vezetője

Fotó: Für Henrik

Bedobozolt könyvekkel támogatjuk a Nagyszénási Mira Csillagászati Egyesületet. Eredetileg Taracsák Gábor csillagász ajánlotta fel a Magyar Csillagászati Egyesületnek ezeket a csillagászati, űrkutatási műveket, mi pedig mindenképp szerettük volna valamilyen csillagászati közösség számára továbbadni – olvasható a közleményben. A kiadványok között található Csillagászati évkönyv (1956-2020 közötti kötetei), A távcső világa című könyv 1958-as kiadása és még egy sor érdekesség - mindegyiknek jó helye lesz Nagyszénáson.

– Gyarapodunk, gyarapodunk – jegyezte meg a szénási kis közösség elnöke, Fődi Andrásné, majd hozzátette, ígérik, jó helyre került az adomány. Régóta céljuk egy jó állományú, széles körű csillagászati-űrkutatási gyűjtemény létrehozása Nagyszénáson, amelyhez a legjobb időben érkezett ez a felajánlás.

Lapunk érdeklődésére azt is elárulta az elnök, hogy a Magyar Csillagászati Egyesület támogatja őket: – Hasonló módon kaptunk már távcsövet. A 200/1200-as, Newton szerelésű távcsövet egy amatőr csillagász, Hámori András adományozta, amit olyan helyre szánt, ahol sok gyerek tudja az eget kémlelni vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában