Kezdeményezés

2023.02.27. 13:19

Nemzeti lobogó kerül több száz békési ház falára

Elkezdődött a békési önkormányzat által biztosított nemzeti színű zászlók kiosztása hétfőn a településen – tájékoztatott Facebook oldalán Kálmán Tibor.

P. G.

Kálmán Tibor adta át a lobogót a Gulyás családnak

Fotó: Gazsó János

A város polgármestere kiemelte, őseink, a jelen és a múlt magyarjainak munkája a magyar zászlóban az időtlenség erejével jelenik meg. Hozzátette, e gondolat jegyében kezdeményezte a közelmúltban, hogy az önkormányzat az első kétszáz igénylő számára biztosítson egy-egy nemzeti színű zászlót, azok számára, akik vállalják, hogy azt házukon, kerítésükön elhelyezik. 

Kálmán Tibor kitért arra, hogy az időközben beérkezett sok igénylést hétfőn kezdték el teljesíteni, az első igénylőköz, a Gulyás családhoz személyesen vitte el a zászlót, majd szólt arról is, hogy a Békés Drén Kft. felajánlásának köszönhetően minden zászló mellé tartót és zászlórudat is tudnak biztosítani.

– Néhány hónappal ezelőtt fogalmazódott meg bennem, hogy mai kihívásokkal teli világunk valóban a közösségek kora lett. Akarva-akaratlanul mindannyian tartozunk valahova, mégis kiemelt azon csoportok jelentősége, melyek erősítik identitásunkat, mellyel a múlt, a jelen és a jövő egyaránt összeköt bennünket. Nagy családunk, a nemzet is így fogad magába bennünket – folytatta a gondolatot.

– Napjainkban, amikor a gazdasági érdekek, a globalizáció mindenkit igyekszik egy „közös nyájba” terelni, megnőtt a haza és a nemzet jelentősége. Magyarnak lenni ma több, mint feladat. Jövőt, hitet, célokat jelent. Testvérvárosainkban nem egyszer volt alkalmam átérezni azt a küzdelmet, amivel megteremtik ennek lehetőségeit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában