Településfejlesztés

2023.02.15. 06:54

Négyszázmillióból tették rendbe a városközpontot Füzesgyarmaton

Hivatalosan is lezárult a közelmúltban egy – számos elemet magában foglaló – beruházás, amelyre több mint 405 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében – közölték a füzesgyarmati városházán.

L. B.

Fotó: Füzesgyarmat Város Önkormányzata/Facebook

A környezetjavító fejlesztések során megújították a városi könyvtárat: szigetelték, cserélték a belső és a külső nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert, felújították a belső terek burkolatát, bővítették a vizesblokkot. A Béke utcai játszótér aszfaltos része vadonatúj burkolatot kapott.

A városközpontban 8250 négyzetméteren megújították a parkokat: cserélték a burkolatot, rendezték a zöldfelületeket, kezelték a meglévő fákat, valamint utcabútorokat – padokat, kukákat, növénydézsákat, információs táblákat – és kerékpártámaszokat helyeztek ki.

A zöldterületen ciszternarendszert építettek ki azért, hogy biztosítsák a csapadékvíz összegyűjtését és hasznosítását. A központban kiépített térfigyelő kamerarendszer hozzájárul a közbiztonság javításához. A beruházás részeként a Kossuth utca 6. szám alatti edzőterem épületét ugyancsak szigetelték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában