Összefogás

2023.02.22. 17:48

Megjött Szelektív Laci elektromos biciklije

Megérkezett szerdán az az elektromos járgány, amelyet a békéscsabai Siti László, közismert nevén Szelektív Laci szerzett be sokak összefogásának köszönhetően.

L. B.

Ádám Pál önkormányzati képviselő segített a bicikli szállításában, mellette Nagy Ferenc alpolgármester, Szarvas Péter és Siti László

Forrás: A szerző felvétele

Szarvas Péter polgármester elmondta: a Hajrá Békéscsaba Egyesület biztosította számára azt a 80 ezer forintot, amely még hiányzott a vásárláshoz. Fontosnak ítélik ugyanis azt a munkát, amelyet Siti László végez. Évente 70-80 tonna papírhulladékot is összegyűjt – ez a mennyiség az előtt, hogy bevezették a sárga kukás rendszert, több is volt. Emellett előfordul, hogy a mások által közterületen hagyott szemetet szedi össze, amivel hozzájárul a város rendezettségéhez.

Szelektív Laci elmondta: megesik, hogy nagy távolságokat kell megtennie, erre pedig az elektromos bicikli révén gyorsabban lesz lehetősége. A kartonpapírok és fóliák mellett háztartási gépeket is gyűjt, a szemét minden esetben megfelelő helyre, újrahasznosító telepekre kerül. A most érkezett elektromos járgányt is a meglévőhöz hasonló módon ékesíti majd világítással, illetve tető szintén kerül rá, arra pedig napelem, hogy így is tölthesse a kerékpár akkumulátorait. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában