Két keréken

2023.02.02. 15:51

Közlekedésbiztonsági délelőttöt tartottak Békésen

Hasznos ismeretekhez jutottak a békési Szegedi Kis István intézmény általános iskolájának nyolcadikos évfolyamos tanulói.

P. G.

A diákok hasznos ismeretekhez juthattak a programnak köszönhetően.

Közlekedésbiztonsági délelőttöt tartottak a békési Szegedi Kis István intézmény általános iskolájának felső tagozatán csütörtökön – tájékoztatott az intézmény. Mint kiemelték, a polgárőrség szervezésében nagyon hasznos ismeretekhez jutottak a nyolcadikos évfolyam tanulói.

Gyarmati Sándor, a békési polgárőrség elnöke bemutatta a szervezet tevékenységét, beszámolt a lakosság érdekében végzett fontos feladataikról.

Ezután Rostás Zita rendőr főtörzsőrmester tartott előadást. A gyerekek megismerkedtek a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaival, megtanulták a kerékpárok kötelező tartozékait. A délelőtt zárásaként a diákok megszerzett tudásukról tesztlap kitöltésével adtak számot. A polgárőrség tízóraival és ajándékokkal kedveskedett a résztvevők számára.

A gyerekek a fontos tudás mellett egy hátizsákkal is gazdagabbak lettek, melyben minden alapvető kerékpáros felszerelés megtalálható. Az intézmény számára egy kerékpárt adományoztak, ami a diákok biztonságos közlekedésének fejlesztését fogja elősegíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában