Közös időtöltés

2023.02.04. 16:25

Gofrisütésre és közös időtöltésre hívták a fiatalokat Békéscsabán

Az esemény lényege a beszélgetés, az ismeretterjesztés, az önismeret és az empátiafejlesztés.

V. E.

Fotó: Für Henrik

Gofri partira, közös időtöltésre, beszélgetésre és játékra várták a 14-25 év közötti fiatalokat szombaton Békéscsabán, a Liget Ifjúsági Térben. Az eseményt az Aktivátor ifjúságsegítő önkéntesek hívták életre. Zsótér Mária, a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány elnöke elmondta, a Gofri partit idén immár második alkalommal szervezték meg. Az előzményekről kifejtette, tavaly alakult meg az Aktivátor ifjúságsegítő önkéntes csoportjuk, amelynek olyan különböző életkorú és foglalkozású felnőttek a tagjai, akiket érdekel a 14-25 éves korosztály, és szeretnének nekik, illetve velük programokat szervezni.

A fent említett csapat volt az, akikkel kitalálták a Gofri partit, amiből január elején tartották meg az elsőt. Ám a nagy sikerre való tekintettel rögtön elkezdtek gondolkozni a folytatásban is, és alig egy hónappal később meg is szervezték a második ilyen eseményt. Zsótér Mária elmondta, a programot folyamatosan finomítják és mindig egy újabb elemmel bővítik. A következő alkalomra például nagyon várják a jó időt, hiszen szeretnék a szabadban tartani.

Mint kiderült, a gofri csupán egy hívószó, hiszen az esemény lényege a beszélgetés, a lelki egészséggel kapcsolatos ismeretterjesztés, az önismeret, a másikra való odafigyelés és az empátiafejlesztés. Tehát lényegében egy mentálhigiénés edukációs programról van szó. Ez utóbbiban pedig helyet kap például a társasjáték, a teázás, a gofri sütés, az évtervezés, illetve a legújabb programelem, vagyis az álarc készítés, aminek a közelgő fargang adja az apropóját. Az eseményen egyaránt részt vettek felnőtt önkéntesek és diák segítők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában