TOP Plusz

2023.01.16. 20:57

Támogató szolgálatot indítanak Méhkeréken

Új szociális alapszolgáltatásként támogató szolgálatot indítanak Méhkeréken – ismertette Tát Margit polgármester, hozzátéve: az ehhez szükséges gépjárműveket is beszerzik.

L. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Elmondta, minderre egy sikeres, a TOP Plusz keretében benyújtott pályázat ad lehetőséget, amelyre több mint 43,2 millió forintot nyert el az önkormányzat.

A meglévő szociális alapszolgáltatásokhoz – mint az idősek nappali ellátásához, a szociális étkeztetéshez és a házi segítségnyújtáshoz – ugyancsak szereznek be eszközöket. Emellett némi építkezést is terveznek, a román gondozási központhoz tartozó udvart átalakítanák, felújítanák.

A védőnői ellátás, azaz a helyi egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére szintén kapott forrást a TOP Plusz keretében az önkormányzat, közel 26,5 millió forintot. Az épület bővítésével és eszközök vásárlásával elsődlegesen a prevenciós munkát és a szűréseket segítenék – tette hozzá Tát Margit polgármester.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában