Kuriózumok

2023.01.05. 16:20

Két új elemmel bővült a csabai értéktár

Újabb értékekkel bővült a helyi értéktár, bekerült a békéscsabai kuriózumok közé a Bartók Béla Vegyeskar, valamint Schéner Mihály művészeti és szellemi öröksége – derült ki a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén.

L. B.

A Bartók Béla Vegyeskar is a békéscsabai kuriózumok közé került.

A grémium elé került előterjesztésben Varga Tamás alpolgármestere azt írta, hogy nagy igény és érdeklődés mutatkozik egy, az értékeket bemutató kiadványra, nemcsak a helyiek, hanem a városba érkezők részéről is. Ezért be is nyújtottak egy pályázatot, hogy megjelentethessenek egy újragondolt kiadványt, de forrást nem nyertek erre a célra.

A bizottság az elmúlt időszakban tartott ülésein négy emléktábla elhelyezését is támogatta. Az Árpád fürdő létesítésének századik évfordulója alkalmából ki is helyezték tavaly a táblát a strandon. A városháza árkádsorán január 9-én avatnak táblát annak apropóján, hogy száz éve született Schéner Mihály Kossuth-díjas művész, Békéscsaba díszpolgára.

Emellett a jövőben egy II. Rákóczi Ferenccel kapcsolatos emléktáblát helyeznek ki a Phaedra épületén; továbbá egy, az ukrán kényszeréhínség, a holodomor áldozataira emlékezőt a Szabadság téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában