Összefoglaló

2023.01.10. 20:57

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 10.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Beol.hu

Néma segélykiáltás: kézmozdulatokkal jelezhetjük, ha veszélyben vagyunk

Az orosházi férfi az egyik italmérő közelében talált egy engedély nélkül tartható gáz-légpisztolyt a hozzá tartozó tárral és benne 7 darab lőszerrel. Ezt követően erősen ittas és felindult állapotban, hangosan üvöltözve elővette a nadrágzsebéből a légfegyvert, és azt a söröző előtti teraszon, a pultosként dolgozó férfi felé fordította. A férfi magatartása azt a látszatot keltette, hogy le akarja lőni a pultost.

Defektet kapott az autó, az utasok pedig kiszálltak belőle. A 13 éves Zsolt és 52 éves nagyanyja, Hajnalka percekkel később már halott volt.

Az elmúlt fél évben 4,7 millió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon, miközben 2022-ben soha nem látott szintre csökkent a regisztrált álláskeresők száma.

A nemzetközivé lett kézmozdulatnak köszönhette egy, a párja által rángatott nő a szabadulását Szarvason.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján hétfőn az esti órákban holtan találtak egy házaspárt a zalai Kistolmácson. Az orvosszakértő szerint a 47 éves nőt a férje ölhette meg, aztán magával is végzett.

Szentkirályi Alexandra a kormány közösségi oldalán megosztott videóban azt mondta, egy átlagnyugdíj esetében a 15 százalékos emelés havonta 27 ezer, évente 353 ezer forintot jelent.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában tavaly a megváltozott gazdasági környezet ellenére is jelentős mennyiségű útfelújítási munka valósult meg hazánkban.

Nemes Attila, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezetője elmondta, munkájuk során kiemelten figyeltek arra, hogy a Körösök és a Tisza vízrendszerében működő halgazdaságokból vásároljanak, kivételt csak néhány olyan halfaj képezett, amelyet kifejezetten messzebb, például a Dunántúlon tenyésztenek.

XVI. Benedek pápa ismerte és értette Közép-Európa népeit. Tisztában volt hazánk és nemzetünk sorsával.

Plusz forrás érkezett az Orosházi Spartacus Birkózó Klub Egyesülethez, melyből napelemeket szerelnek a sportlétesítményre.

A robotika iránti vonzalmának köszönhetően hazai és nemzetközi versenyeken is jegyzik Csáki Tamás nevét.

Miért készítenénk el a házi feladatunkat, ha egy robot megírja helyettünk? – teszik fel a kérdést világszerte a fiatalok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában