Avatás

2022.12.08. 16:11

Több járdaszakasz is megújult Kétegyházán

Felavatták a nemrég megújult járdaszakaszokat csütörtökön délelőtt Kétegyházán. A Móra Ferenc és a Csaba utca kereszteződésében dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő vágta át a nemzeti színű szalagot.

Nagy Szilvia; [email protected]

Dr. Rákócziné Tripon Emese és Herczeg Tamás vágta el a szalagot.

Fotó: Bencsik Ádám

Köszöntőjében a polgármester hangsúlyozta, Kétegyháza önkormányzata nagy gondot fordít a járdák állapotára, ennek bizonyítéka, hogy már korábban is nyert három pályázaton. Hozzátette, a régi járdák megközelítőleg az 1970-es 1980-as években épültek, sok ideig nem volt szükség a karbantartásukra, ám az utóbbi időben a lapok sok helyen elmozdultak, elcsúsztak, lesüppedtek, kitüremkedtek, ami balesetveszélyt jelentett, főként a téli és az esős időszakokban. 

– A gyalogosutak felújítását, az új szakaszok építését belügyminisztériumi forrásból és önerőből finanszíroztuk, a projektre kapott vissza nem térítendő támogatás összege 16,45 millió forintot tett ki. Az önkormányzat ehhez az összeghez további 2,8 millió forintot adott.

A kivitelezési munkák kora tavasszal kezdődtek, a régi, kis méretű, rossz állapotú járdalapokat felszedték, és új, korszerű, helyszínen kiöntött betonlapokat fektettek le a Hősök, a Csabai, a Móra Ferenc, a Kölcsey, valamint a Verőfény utcán – részletezte Dr. Rákócziné Tripon Emese, kiemelve, hogy szeptemberre összesen 1,16 kilométernyi szakasz újult meg. Hozzáfűzte, keresik a további lehetőségeket, sőt, jelenleg bírálat alatt áll egy másik belügyminisztériumi pályázatuk is. Ha nyernek, akkor 17 millió forintból, valamint 3 millió forintnyi önerőből folytathatják a járdák korszerűsítését. 

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta, a mindennapi életet, életminőséget befolyásolja, milyen utakon gyalogolnak idősek és fiatalok, hol tolják a szülők a babakocsit. 

– Minél gazdagabb egy település infrastruktúrája, annál nagyobb a vagyona is, ugyanakkor ez több terhet is ró az önkormányzatra a karbantartás, a felújítás miatt. Kétegyháza mindig jól pályázik, nemrég kerékpárutat adtunk át, most olyan gyalogosutakat, amelyeken keresztül könnyebb elérni a főbb közösségi közlekedési útvonalakat, csomópontokat. A kisebb fejlesztésekkel, beruházásokkal is egyre élhetőbb, otthonosabb a nagyközség – tette hozzá Herczeg Tamás, hangsúlyozva, a munkálatokat helyi vállalkozó végezte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában