Békéscsaba

2022.12.31. 11:03

Rekordszámú nevezéssel zajlott a gyalogtúra

Idén is megrendezte a Túrázz Velem Turista Egyesület a szilveszteri gyalogtúrát Békéscsabán, a résztvevők a Széchenyi ligetből indultak Póstelekre. Komlósi Zoltán, az egyesület elnöke elmondta, ez már a sokadik évbúcsúztató gyalogtúra, amit szerveznek, ezeknek az eseményeknek pedig mindig Békéscsaba ad otthont. Utoljára 2019-ben vezetett Póstelekre az út, míg tavaly a Bányatavat kerülték meg a túrázók.

Fotó: Bencsik Ádám

Az elnök ismertette, idén rekordszámú, 68 fős regisztráció érkezett. Hozzátette, ez mindig egy könnyed, jó hangulatú, ingyenes túra, amire bárki, aki szereti a túrázást és a természetet, jelentkezhet. A program célja, hogy minél több embert buzdítsanak természetjárásra és ismerkedésre, összekovácsolják a hasonló gondolkodású embereket és hogy kimozdítsák őket otthonukból. Az útvonal mindig jelzett útvonalat vagy tanösvényt érint, ahol látnivalók is vannak, így a résztvevők megismerhetik Békéscsaba épített és természeti kincseit egyaránt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában