Fejleszthetnek

2022.12.20. 16:11

Most már biztos: százmillióból megújulhat az almáskamarási általános iskola

Mintegy 107 millió forintból megújulhat Almáskamaráson a Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola – tájékoztatott Erdős Norbert, a település országgyűlési képviselője. A pénzből az intézmény épületét és tornatermét is fejleszthetik.

Nyáron leplezték le egy ünnepségen az iskola névadójának mellszobrát

Forrás: Facebook

„Nyáron még úgy tűnt, nem jut forrás az almáskamarási iskola épületének és tornatermének felújítására, fejlesztésére, de már akkor ígéretemet tettem a helyieknek arra, hogy nem fogom veszni hagyni egy olyan intézménynek az ügyét, amelynek munkatársai az elmúlt tíz évben bebizonyították: kistelepülésen is lehet és érdemes minőségi oktatást nyújtani az ide érkező kisdiákoknak” – írta közösségi oldalán Erdős Norbert.
Hozzátette: majd egy évtizeddel ezelőtt még kormánymegbízottként fogott össze a mezőkovácsházi tankerülettel, Mazán Attila polgármesterrel, illetve a helyi pedagógusokkal, és nagyon sokat tettek azért, hogy a település általános iskolája újból önálló intézményként működjék tovább. Mint írta, dr. Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárként segítette munkájukat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában