Kavalkád

2024.05.19. 12:31

Sokszínű programok családoknak, gyerekeknek Sámsonban - galériával

Minek nevezzük azt a programot, ahol minden korosztály talál kedvére való szórakozást? Kavalkád. Ilyen rendezvényre hívta a békéssámsoni önkormányzat a falubelieket szombaton. A pünkösdi kavalkád nagyon sokakat vonzott a piactérre, ami egyben gyermeknapi program is volt.

Csete Ilona

A szombat délután sok sámsoninak bekerült a naptárjába időben, hiszen már a pünkösdi kavalkád első óráiban folyamatosan érkeztek a piactérre a helyiek. Gyerekek fellépése mellett volt gyermekműsor bűvésszel és természetesen sok finomság. Aki megéhezett, annak kínáltak babgulyást, megállás nélkül dolgozott a sütőcsapat, a tárcsás palacsinta és a gofri is nagyon kapós volt.

gyermeknap
Gyermeknapi programokkal is várták a legkisebbeket. A szerző felvétele

Ez a nap gyerekekről is szólt, gyermeknapi sokszínű élményt, elfoglaltságot találtak maguknak a kicsik. A szervezők felállítottak két ugrálóvárat, nagy forgalmat bonyolított mindkettő. Dolgoztak az arcfestők, a lufihajtogatás is népszerű volt, ahogy minden kézműves foglalkozás. 

A biztonságról pedig két híresség is gondoskodott: a helyszínen találkoztunk a polgárőrökkel és természetesen Baltazárral, ő már rutinos polgárőröket segítő kuvasz és a "kis tesóval", Lujzival, aki most tanulja a szakmát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában