Adventi készülődés

2022.12.04. 08:48

Minden kunágotainak van saját színes, horgolt csillaga

Minden kunágotait meglepett két ügyes kezű asszony advent idején. Boldog Zoltánné és Csizmadia Sándorné annyi színes csillagot horgolt, ahányan élnek a községben. A díszítés már a település karácsonyi dekorációit gyarapítja.

Cs. I.

Boldog Zoltánné és Csizmadia Sándorné március óta horgolta a csillagokat /Fotók: BMH/

Kunágota két lakosa úgy határozott, 2640 darab színes csillagot horgol. Már tavasszal munkához láttak: amikor éppen volt arra idejük, hogy kézimunkázzanak, ha utaztak, ha tévéztek, a horgolótű azonnal a kezükbe került.

– Meglepték a sok szép kis csillaggal a településünket, az itt élőket. Ezzel azt szeretnék erősíteni, jelképezni, hogy mindannyian összetartozunk és ez a közösség éppen ettől olyan színes, hogy mindenki színes egyénisége a községünknek – ezt már Gábor László, a helyi művelődési ház vezetője sorolta, amikor a felvételek elkészültek az adventi dekorációról és két alkotójáról.

A tujasor fényfüzérére is került a csillagokból.

– Kunágota központi parkjában is vannak az ünnepvárás idejére kihelyezett díszek, az ottani faházat a könyvtár két kézműves szakköre díszítette fel. Itt, a művelődési házunk előtti tujasorra kerültek ki a csillagocskák, felfűzve a fényfűzérre, amit szintén adományként kaptunk. Csillagok kerültek a karácsonyfánkra is – mutatta büszkén a kunágotai díszítést Gábor László.

A két asszony március óta szorgoskodott. A község lakosai is megmozdultak, idén először ugyanis az adventi ablakok akcióra, felhívásra is sokan jelentkeztek. Lehet térkép segítségével keresgélni az egyre több ingatlan ablakában megjelenő dekorációkat. A település intézményei is csatlakoztak e nagyszerű kezdeményezéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában